T 088 23 58 500

E info@ephecta.nl

Test en OnderzoekMensen en loopbanen ontwikkelen zich vaak ongemerkt en zonder dat er echt bewust invloed op wordt uitgeoefend. Het leven, en dus een loopbaan, is nu eenmaal onvoorspelbaar. Soms stopt die spontane loopbaanontwikkeling ineens. Bijvoorbeeld als gevolg van een arbeidshandicap of als de werkgever faschilliet gaat of moet reorganiseren. Dan moet er ineens, van de ene op de andere dag, heel bewust en weloverwogen nagedacht worden over een volgende stap in de loopbaan. Mensen worden dan vaak onzeker en beginnen zich van alles af te vragen. Wat wil ik gaan doen? Weet ik eigenlijk wel wat ik wil Niet zelden komen mensen dan tot stilstand en zoeken ze helemaal niet meer naar een nieuwe baan. Ephecta beschikt over een uitgebreid test en onderzoekscentrum. Daar geven wij niet alleen antwoord op de vraag welke beroepen passen bij de opleiding en ervaring van mensen maar beantwoorden wij tevens de vraag of mensen wel geschikt zijn voor bepaalde beroepen rekeninghoudend met beperkingen van lichamelijke en/of psychische aard.

Onze testen en onderzoeken zijn geschikt voor alle niveaus, van ongeschoold tot universitair. Weten wie je bent en waar je krachten liggen zodat mensen energiek op zoek kunnen naar een nieuwe uitdaging, dat is Test & Onderzoek van Ephecta. De Test & Onderzoek dienstverlening door Ephecta bestata uit de volgende instrumenten:

Instrumenten Test & Onderzoek:

 • Beroepskeuzeonderzoek
  Zet beroepen nauwkeurig op volgorde van interesse.

 • Sectorale Interesse Scan
  Koppelt de interesse van de medewerker aan beroepssectoren.

 • Talenten en Competenties
  Geeft inzicht in de (benodigde) talenten en competenties van (potentiële) medewerkers.

 • Fysieke Criteria
  Schat in of de medewerker kan voldoen aan de fysieke voorwaarden van het gewenste beroep.

 • OASE-Z
  Resulteert in een beschrijving van de persoonlijkheid van uw medewerker op basis van de Big Five theorie.

 • CUBE8
  Beroepsoriéntatie instrument dat beroepen sorteert aan de hand van acht menstypen.

 • CAPAZ studie
  Richt zich op het verklaren van problemen met betrekking tot studiehouding en -gedrag.

 • CAPAZ werk
  Verklaart en geeft inzicht in problemen met betrekking tot werkhouding en -gedrag.


Na afronding van één van onze testen en/of onderzoeken uit Test & Onderzoek ontstaat er ruimte voor beweging bij uw medewerker. Er is immers inzicht verkregen in belangrijke vragen op loopbaangebied. Vragen die zijn beantwoord door uw medewerker zelf en daarom kunnen rekenen op een grote gedragenheid.


Meer Test en Onderzoek